Blog

Wat een keuze naaimachines, help!

blogKeuzes maken ! Geld uitgeven! De stap zetten! Maar…. Help… Ik zie door de bomen het bos niet meer….
Hoe kies je een naaimachine die bij je past? Ga erop uit, vraag advies bij een erkende naaimachinedealer die meerdere merken heeft. Vergeet de supermarkten, drogisterijen en bouwmarkten! Soms zie je aanbiedingen waarvan je kunt denken, dat is een mooie prijs, maar je koopt toch ook geen auto bij een drogist of de bakker???
Waarom wel bij een naaimachinedealer ?

 1. Ze hebben verstand van de techniek, de mogelijkheden en de verschillen.
 2. Je kunt de machines zelf uitproberen of laten demonstreren.
 3. Ze luisteren naar je wensen en eisen en geven met hun ervaring eerlijk advies 
 4. Ze geven uitleg hoe de machine werkt (hoef je niet alles zelf uit te zoeken) en vaak krijg je een les.
 5. Ook kun je je oude machine inruilen (of heb je geen oude machine, dan zijn er vaak acties zonder inruil)
 6. Je kunt met je vragen terecht bij de dealer, vooraf maar ook na de aanschaf. 
 7. Vaak zijn er workshops te volgen, zoals handig met de naaimachine of creatieve workshops
 8. De dealer geeft de garantie en heeft het merk achter zich staan.
 9. Ook uitleg over onderhoud en dus behoud van de machine krijg je mee.
 10. Handige accessoires voor de machine en uitleg hierover op hetzelfde adres (Hoe makkelijk is dat)

Wees eerlijk bij de aanschaf van de machine. Vertel of het voor verstelwerk is of voor een hobby, of je beginnend bent of juist gevorderd. Bedenk en beschrijf je wensen, verwachtingen en eisen.
Kijk niet naar het aantal steken op de machine, waarvan je denkt die gebruik ik toch niet. Extra steken kost een fabrikant niets extra’s en dat bepaalt de prijs van een naaimachine ook niet. Een goede motor is belangrijk, want als je zelf een spijkerbroek op wilt korten of wilt repareren, dan moet je machine dit wel kunnen. Hoe vervelend, als de machine vast slaat, naalden breekt of gewoon niet over de stof heen komt. Juist ook voor reparatie werk of herstelwerk heb je een machine nodig waar je je niet aan ergert.
Vraag bij aanschaf dan ook om een demonstratie, zodat je zelf kunt zien of proberen wat je handig vindt. Zo zijn er machines met een naaldstop boven of onder. Echt heel handig, want hierdoor kun je spelden verwijderen, terwijl je stof niet verschuift, omdat je naald in de stof gestopt is. Stopt je naald automatisch boven, dan kun je meteen de stof verschuiven of de draad afknippen ( Ook dit is soms automatisch bij diverse modellen)
Dan heb je machines, waarbij de twee lagen stof gelijk getransporteerd worden en ze hierdoor niet verschuiven. Handig bij stoffen met strepen, ruiten en motieven.
Ieder merk heeft zijn specifieke voordelen en juist daarom is een dealer de beste persoon om de verschillen uit te leggen. Hij of zij weet de weg in naaimachineland en zoals ik deze blog begon: Verdwaal je zelf in de keuzes tussen alle merken en verschillen? De dealer weet de juiste keus te adviseren en kijkt uiteraard ook mee naar het bedrag wat je wilt uitgeven.
Soms is een tweedehands naaimachine, welke je met garantie koopt bij de dealer, een betere keus voor,maar ook hier geldt vraag advies! 

Om je alvast bekend te maken met wat merken: Pfaff, Husqvarna-viking,Bernina,Bernette,Brother,Janome, Gritzner

Nog één ding waar ik zelf het meeste moeite mee heb: Geld uitgeven…
Maar …als ik kijk en luister naar mijn echtgenoot, dan moet ik hem deze keer gelijk geven! Als hij gaat klussen wil hij geen ergernis en koopt goed gereedschap (lees: in mijn ogen”duur”gereedschap)
Echter.. uit ervaring weet ik dat hij met goed gereedschap meer lol krijgt in bijvoorbeeld gaatjes boren en meer lol is meer klussen en minder ergernis en slecht taalgebruik. Dit was voorheen wel anders.. Zijn tip voor mij is dan ook, zorg dat je machine goed en makkelijk werkt, of het een naaimachine,een epilady , een mixer of een broodbakmachine betreft. Zorg dat je gereedschap makkelijk in gebruik is en het ook goed doet, daar wordt je blijer en productiever van… En zijn eigenbelang is een blije vrouw in plaats van een chagrijnige en daar kan ik hem gelijk in geven, want dat is andersom ook zo.. Geef mij maar een vrolijke fluitende husband als bouwvakker. 

Nog vragen of tips , reageer gerust op mijn blog 

Succes met de juiste keuzes:

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy! 

Enthousiast begin

Gewoon Doen!!!

Nog even een blog over doen en beginnen. Gewoon doen, tijd inruimen om een hobby te starten, klinkt zo simpel. Toch hebben veel mensen (lees vrouwen) moeite met tijd voor zichzelf  op te eisen of te nemen. Eerst nog wat opruimen of een was draaien en verdraaid er ligt ook nog een berg strijk.

 • Uitstelgedrag, voor mij geen onbekend fenomeen. Even een kop koffie, telefoon checken en voor je het weet kijk je op de klok en schrik je. Zoveel tijd besteed aan eigenlijk niets . Zou het nog de moeite zijn om een t-shirt te zoeken?  Je weet diep van binnen dat je energie gaat krijgen  van iets creëren, maar vandaag vind je het de moeite niet meer.  Je naaimachine tevoorschijn halen en dan heb je  vast geen garen in huis of de juiste naalden zijn op. Het monstertje uitstellen is alweer in je hoofd aanwezig en het lijkt erop dat hij gaat winnen. Ik weet uit ervaring dat als ik toegeef aan her monstertje ik ’s avonds op de bank mezelf schuldig voel over weinig doorzetting. Herkenbaar? Hoe lekker en wat een voldoening zou je hebben als je je nieuwe simpele project ’s avonds kunt laten zien aan wie er ook in de buurt is?  Vooral omdat dit ook een goedkoop project is en herbruik  van materialen een trots gevoel geeft. Een nieuw kledingstuk zelf gemaakt! Oké heb ik je al over gehaald?  Loop je al te zoeken naar een bruikbaar shirt ?  Of lijk je op mij en ben je op zoek gegaan naar een shirt en ben je maar meteen je kledingkast gaan ordenen? Zo ja, wees trots op jezelf, dan ben je toch begonnen en heb je resultaat geboekt. Je hebt weliswaar geen nieuw shirt gemaakt, maar wel een project gedaan. Je kast is ineens weer strak opgeruimd en zoals we weten is een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd. Ook durf ik nu te zeggen dat je jezelf trots en voldaan voelt en wellicht heb je meteen wat oude kleding weggelegd. Ik zeg ,kijk je stapel afgedankte kleding na en zie alvast mogelijkheden.  Hoe lekker mindful is het om te weten dat je een stap gezet hebt. Je bent begonnen!  Glimlach naar jezelf en maak een lijstje met de volgende stappen. Waar staat mijn naaimachine? Heb je het juiste garen, naalden, spelden in huis?  Heb je een mooie opgeruimde maaidoos ? Hoe lekker is het om de juiste materialen zo voor het grijpen te hebben? En wat dacht je van beginnen met een schone lei? Een frisse start?  Mijn tip : ga langs in een naaimachine winkel of kijk op bv internet.
  * Een goede stofschaar (die je alleen voor stof gebruikt! Papier of ander materiaal gebruiken, maakt een schaar bot!!)
  * Een goede opberger, naaidoos of box (voor naalden, garen, spoeltjes en meer)
  * Een goed advies over je naaimachine ( onderhoud, service, moet ik hem zelf smeren? Is een onderhoudsbeurt noodzakelijk? Welke naalden en spoeltjes moet ik gebruiken?)
 • Kijk eens rond vraag advies en laat de machines demonstreren en uitleggen, vraag tips en kijk wat er te koop is …..

Een goede voorbereiding en starten met de juiste materialen geeft zo’n lekker fijn gevoel. Net zoals een opgeruid huis een opgeruimd hoofd is.. Zo is een goede voorbereiding echt een pluspunt om met plezier te starten. Hoe leuk is het dat je met ontspanning en een hobby ook nog iets moois en unieks creëert? Voldoening door creatief bezig te zijn. Het is haast mindfulness of een zen-gevoel.

Echt succes met starten en doen! You just started! Be proud!

Als laatste de link naar een goede stofschaar, goed gereedschap is het halve werk!

Klik hier!!***Scharen

Laat los…

Oh… ik snap nog niet helemaal hoe een blog werkt. Het kost tijd om het uit te proberen, wat te typen te publiceren en terug te zoeken  en dan hoe ziet het eruit? Is dit wat ik wil? Zit ik mijn tijd niet te verdoen? Waarom kost leren en proberen zoveel tijd?

Een stemmetje in mijn hoofd zegt: “Laat los! Laat je niet gek maken! Perfect bestaat niet!
Is het niet zo dat bij elke hobby, studie je gewoon moet beginnen?
“You don’t have to be great to start. You have to start to be great!”

Oké, met deze quote in mijn achterhoofd en de logische redenering, dat het inderdaad tijd kost om iets te leren, laat ik mijn angsten los. Ik begin.
Ik kijk naar de foto hierboven.. Er straalt een rust uit, geen dansvloer vol, maar zelf intens genieten van het moment, zonder druk om de buitenwereld .Dat is wat ik zie en voel en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Ik zie de ballonnen wapperen in de lucht en weet dat ze wegvliegen als je ze loslaat. Waar naar toe? Afhankelijk van de wind en het tijdstip dat ze losgelaten worden gaan ze hun eigen weg. Er is geen goed of fout, ze zweven door de lucht en hebben geen eindbestemming als doel. Zou dat voor ons ook niet een mooie gedachte zijn, laat los, laat de eindbestemming varen en creëer en geniet puur van wat jij wil!

Ik kom dan ook met beginnerscreatie!  Maak het t-shirt van de foto hierboven.
Tover een shirt met lange mouwen om, naar een uniek exemplaar met kant als afwerking van de korte mouwen.
Creëer je eigen sfeer en stijl .

img_5669
Klik hier voor de uitgebreide uitleg

 

 

Start to be great and let go! Begin om groots te zijn en laat los!

 

Inspireren, creëren, maken, maar vooral doen!!!

Goede ideeën, wie heeft ze niet? Wat gaat er toch vaak een hoop creativiteit door je hoofd, in het mijne in ieder geval wel, maar wat doe je ermee?

Voor mij is het net als goede voornemens, ik kan er genoeg verzinnen, vol enthousiasme mij erin storten en tot de conclusie komen dat het wéér niet gelukt is. Ik loop zo hard en ga zo enthousiast aan de slag, dat het eigenlijk al meteen zichtbaar is, dat zoiets nooit vol te houden is…

Maar nu…. Nu ga ik beter van start. Ik begin ook niet meteen 1 januari, maar wacht tot de laatste dag van de maand. Ik kan nu niet meer over goede voornemens spreken, dus die druk om te slagen is eraf. Ik ga gewoon starten met het delen van tips, tricks en meer…

Mijn enthousiasme om te schrijven over creativiteit, creëeren en alles wat naaimachines.nl te bieden heeft is groot. Waarschijnlijk groter dan zelf daadwerkelijk de projecten allemaal uit te voeren, maar dat maakt het juist zo interessant.
Ik denk dat mijn kwaliteiten in het bedenken, opzoeken en surfen op het net naar de juiste ideeën, creaties en inspiraties jullie helpt om het wel te maken en dus te doen!

Dus…. Let get started!

In mijn volgende blog meteen een uniek beginners project: Een uniek t-shirt!