Wat een keuze naaimachines, help!

blogKeuzes maken ! Geld uitgeven! De stap zetten! Maar…. Help… Ik zie door de bomen het bos niet meer….
Hoe kies je een naaimachine die bij je past? Ga erop uit, vraag advies bij een erkende naaimachinedealer die meerdere merken heeft. Vergeet de supermarkten, drogisterijen en bouwmarkten! Soms zie je aanbiedingen waarvan je kunt denken, dat is een mooie prijs, maar je koopt toch ook geen auto bij een drogist of de bakker???
Waarom wel bij een naaimachinedealer ?

  1. Ze hebben verstand van de techniek, de mogelijkheden en de verschillen.
  2. Je kunt de machines zelf uitproberen of laten demonstreren.
  3. Ze luisteren naar je wensen en eisen en geven met hun ervaring eerlijk advies 
  4. Ze geven uitleg hoe de machine werkt (hoef je niet alles zelf uit te zoeken) en vaak krijg je een les.
  5. Ook kun je je oude machine inruilen (of heb je geen oude machine, dan zijn er vaak acties zonder inruil)
  6. Je kunt met je vragen terecht bij de dealer, vooraf maar ook na de aanschaf. 
  7. Vaak zijn er workshops te volgen, zoals handig met de naaimachine of creatieve workshops
  8. De dealer geeft de garantie en heeft het merk achter zich staan.
  9. Ook uitleg over onderhoud en dus behoud van de machine krijg je mee.
  10. Handige accessoires voor de machine en uitleg hierover op hetzelfde adres (Hoe makkelijk is dat)

Wees eerlijk bij de aanschaf van de machine. Vertel of het voor verstelwerk is of voor een hobby, of je beginnend bent of juist gevorderd. Bedenk en beschrijf je wensen, verwachtingen en eisen.
Kijk niet naar het aantal steken op de machine, waarvan je denkt die gebruik ik toch niet. Extra steken kost een fabrikant niets extra’s en dat bepaalt de prijs van een naaimachine ook niet. Een goede motor is belangrijk, want als je zelf een spijkerbroek op wilt korten of wilt repareren, dan moet je machine dit wel kunnen. Hoe vervelend, als de machine vast slaat, naalden breekt of gewoon niet over de stof heen komt. Juist ook voor reparatie werk of herstelwerk heb je een machine nodig waar je je niet aan ergert.
Vraag bij aanschaf dan ook om een demonstratie, zodat je zelf kunt zien of proberen wat je handig vindt. Zo zijn er machines met een naaldstop boven of onder. Echt heel handig, want hierdoor kun je spelden verwijderen, terwijl je stof niet verschuift, omdat je naald in de stof gestopt is. Stopt je naald automatisch boven, dan kun je meteen de stof verschuiven of de draad afknippen ( Ook dit is soms automatisch bij diverse modellen)
Dan heb je machines, waarbij de twee lagen stof gelijk getransporteerd worden en ze hierdoor niet verschuiven. Handig bij stoffen met strepen, ruiten en motieven.
Ieder merk heeft zijn specifieke voordelen en juist daarom is een dealer de beste persoon om de verschillen uit te leggen. Hij of zij weet de weg in naaimachineland en zoals ik deze blog begon: Verdwaal je zelf in de keuzes tussen alle merken en verschillen? De dealer weet de juiste keus te adviseren en kijkt uiteraard ook mee naar het bedrag wat je wilt uitgeven.
Soms is een tweedehands naaimachine, welke je met garantie koopt bij de dealer, een betere keus voor,maar ook hier geldt vraag advies! 

Om je alvast bekend te maken met wat merken: Pfaff, Husqvarna-viking,Bernina,Bernette,Brother,Janome, Gritzner

Nog één ding waar ik zelf het meeste moeite mee heb: Geld uitgeven…
Maar …als ik kijk en luister naar mijn echtgenoot, dan moet ik hem deze keer gelijk geven! Als hij gaat klussen wil hij geen ergernis en koopt goed gereedschap (lees: in mijn ogen”duur”gereedschap)
Echter.. uit ervaring weet ik dat hij met goed gereedschap meer lol krijgt in bijvoorbeeld gaatjes boren en meer lol is meer klussen en minder ergernis en slecht taalgebruik. Dit was voorheen wel anders.. Zijn tip voor mij is dan ook, zorg dat je machine goed en makkelijk werkt, of het een naaimachine,een epilady , een mixer of een broodbakmachine betreft. Zorg dat je gereedschap makkelijk in gebruik is en het ook goed doet, daar wordt je blijer en productiever van… En zijn eigenbelang is een blije vrouw in plaats van een chagrijnige en daar kan ik hem gelijk in geven, want dat is andersom ook zo.. Geef mij maar een vrolijke fluitende husband als bouwvakker. 

Nog vragen of tips , reageer gerust op mijn blog 

Succes met de juiste keuzes:

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s