Enthousiast begin

Gewoon Doen!!!

Nog even een blog over doen en beginnen. Gewoon doen, tijd inruimen om een hobby te starten, klinkt zo simpel. Toch hebben veel mensen (lees vrouwen) moeite met tijd voor zichzelf  op te eisen of te nemen. Eerst nog wat opruimen of een was draaien en verdraaid er ligt ook nog een berg strijk.

  • Uitstelgedrag, voor mij geen onbekend fenomeen. Even een kop koffie, telefoon checken en voor je het weet kijk je op de klok en schrik je. Zoveel tijd besteed aan eigenlijk niets . Zou het nog de moeite zijn om een t-shirt te zoeken?  Je weet diep van binnen dat je energie gaat krijgen  van iets creëren, maar vandaag vind je het de moeite niet meer.  Je naaimachine tevoorschijn halen en dan heb je  vast geen garen in huis of de juiste naalden zijn op. Het monstertje uitstellen is alweer in je hoofd aanwezig en het lijkt erop dat hij gaat winnen. Ik weet uit ervaring dat als ik toegeef aan her monstertje ik ’s avonds op de bank mezelf schuldig voel over weinig doorzetting. Herkenbaar? Hoe lekker en wat een voldoening zou je hebben als je je nieuwe simpele project ’s avonds kunt laten zien aan wie er ook in de buurt is?  Vooral omdat dit ook een goedkoop project is en herbruik  van materialen een trots gevoel geeft. Een nieuw kledingstuk zelf gemaakt! Oké heb ik je al over gehaald?  Loop je al te zoeken naar een bruikbaar shirt ?  Of lijk je op mij en ben je op zoek gegaan naar een shirt en ben je maar meteen je kledingkast gaan ordenen? Zo ja, wees trots op jezelf, dan ben je toch begonnen en heb je resultaat geboekt. Je hebt weliswaar geen nieuw shirt gemaakt, maar wel een project gedaan. Je kast is ineens weer strak opgeruimd en zoals we weten is een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd. Ook durf ik nu te zeggen dat je jezelf trots en voldaan voelt en wellicht heb je meteen wat oude kleding weggelegd. Ik zeg ,kijk je stapel afgedankte kleding na en zie alvast mogelijkheden.  Hoe lekker mindful is het om te weten dat je een stap gezet hebt. Je bent begonnen!  Glimlach naar jezelf en maak een lijstje met de volgende stappen. Waar staat mijn naaimachine? Heb je het juiste garen, naalden, spelden in huis?  Heb je een mooie opgeruimde maaidoos ? Hoe lekker is het om de juiste materialen zo voor het grijpen te hebben? En wat dacht je van beginnen met een schone lei? Een frisse start?  Mijn tip : ga langs in een naaimachine winkel of kijk op bv internet.
    * Een goede stofschaar (die je alleen voor stof gebruikt! Papier of ander materiaal gebruiken, maakt een schaar bot!!)
    * Een goede opberger, naaidoos of box (voor naalden, garen, spoeltjes en meer)
    * Een goed advies over je naaimachine ( onderhoud, service, moet ik hem zelf smeren? Is een onderhoudsbeurt noodzakelijk? Welke naalden en spoeltjes moet ik gebruiken?)
  • Kijk eens rond vraag advies en laat de machines demonstreren en uitleggen, vraag tips en kijk wat er te koop is …..

Een goede voorbereiding en starten met de juiste materialen geeft zo’n lekker fijn gevoel. Net zoals een opgeruid huis een opgeruimd hoofd is.. Zo is een goede voorbereiding echt een pluspunt om met plezier te starten. Hoe leuk is het dat je met ontspanning en een hobby ook nog iets moois en unieks creëert? Voldoening door creatief bezig te zijn. Het is haast mindfulness of een zen-gevoel.

Echt succes met starten en doen! You just started! Be proud!

Als laatste de link naar een goede stofschaar, goed gereedschap is het halve werk!

Klik hier!!***Scharen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s